http://www.e-byggeri.dk    
> Forside Sådan gør du! Kontakt osBlanco indbygningsmuligheder

Som alternativ til det traditionelle vaskeprogram til almindelig ilægning tilbyder Blanco også vaske til de underbygningsformer, der i højere grad vinder indpas. Løsningen med at få vasken i niveau med bordpladen og dermed undgå irriterende kanter er for længst blevet anerkendt og efterspurgt i Danmark.

Der findes forskellige teknikker til at få vasken i niveau med bordpladen - hver bordpladefabrik har sin løsning. I det følgende har vi lavet en vejledende opstilling over de indbygningsformer, der findes på markedet.
Underlimning af stålvask i laminatbordplade

Underlimning af stålvask i træbordplade

Underlimning af Silgranitvask i laminatbordplade

Underlimning af Silgranitvask i træbordplade

Underlimning - den mest udbredte indbygningsform

Teknikken kan anvendes på både rustfri stålvaske og Silgranit-vaske. Ikke alle køkkenvaske kan underlimes i laminat, men underlimning bruges både i laminat og i massivt træ. Underlimning er en teknik, som bordpladeleverandørerne har udviklet. Her monteres vasken nedefra og op i en tilsvarende udskæring på undersiden af bordpladen. En af fordelene ved underlimning er, at krummerne nu kan tørres fra bordpladen og direkte ned i vasken uden at støde på vaskekanten. Til underlimning bruges vaske fra det almindelige sortiment.


Planlimning af stålvask i laminatbordplade

Planlimning af stålvask i granit- eller træbordplade

Planlimning af Silgranitvask i granitbordplade

Planlimning - vask og bordplade går i ét

Det betegnes også IF, når en køkkenvask kan planlimes og ilægges bordpladen.
Planlimning er en teknik, der kan udføres i både laminat, træ og granit. I granitplader er det desuden muligt at planlime Silgranit-vaske. Til planlimning kræves en særlig vaskemodel med en speciel kant. Her monteres vasken i bordpladen efter udskæring i bordpladen, men pga. vaskens særlige udformning undgår man kanten mellem bordplade og vask. Ikke alle vaskemodeller findes i planlimningsprogrammet, men som noget nyt kan BLANCO nu tilbyde vaske i Silgranit til planlimning.
Keramiske porcelænsvaske kan ikke planlimes.

Alle BLANCO køkkenvaske til planlimning, har en lille F-markering ud for produktbilledet i brochuren eller et -F i prislisten.
Keramiske porcelænsvaske kan ikke planlimes.


Underbygning - komponer din egen vask

Ud fra sortimentet af integrerbare vaske kan man stort set selv sammensætte sin køkkenvask. Underbygning er en teknik, hvor de enkelte vaskekar monteres på undersiden af bordpladen. Her vil man ved udskæringen til vasken tydeligt kunne se bordpladen i hele sin tykkelse. Krummerne vil stadig kunne tørres direkte ned i vaskekummen.
Der findes ekstra store enkeltkummer og praktiske afsætningsbakker samt store og små skyllekar med løse skylleskåle.
Vaskene kan benyttes til underbygning i granitplader, eller de kan svejses ned i hele stålløsninger - kun fantasien sætter grænse for, hvad der kan lade sig gøre. Prøv fx at underbygge en lille skyllevask ved siden af kogepladen, så har man altid vand og afløb, lige hvor man står og steger og braser.
Symbolet U betyder, at køkkenvasken findes til underfræsning og underbygning.


Isvejsning

De fleste stålvaske kan indsvejses i stålplader, og desuden kan BLANCO tilbyde en serie færdige stålmoduler. Indsvejsningen er en teknik, hvor en rustfri stålvask indgår i den samlede stålbordpladeløsning. Vasken bliver svejset ind i bordpladen for derefter at blive slebet og poleret, så løsningen fremstår som en helhed. Det er muligt at indsvejse de fleste køkkenvaske i rustfrit stål og alle integrerbare vaske i rustfrit stål.